Rouw en verlies

Rouwen is iets raars. Het is een woord waarvan je enkel de betekenis leert kennen als je er effectief voor staat. Je moet ook eerst iemand verliezen die veel voor jou betekende, om het soort verdriet te voelen waar rouwen het werkwoord van is. Als jonge ouders/kind/jongere is het goed mogelijk dat je een gebeurtenis zoals deze voor de eerste keer ervaart en dat je niet goed weet hoe ermee om te gaan. Je durft geen initiatieven nemen uit schrik dat het de verkeerde zouden zijn. Liefst van al wil je alles vanaf de zijlijn bekijken en tijd hebben om dit voor jezelf te verwerken.

Met je verdriet kan je misschien wel terecht bij leeftijdsgenoten, vrienden en kennissen waarvan je weet dat je ze kan vertrouwen maar toch blijf je onzeker en voel je heel veel dingen tegelijkertijd. Je weet niet meer waarop of waaraan… Daarom worden hieronder enkele dingen besproken die voor jou misschien van toepassing kunnen zijn in dit proces.

Rouw en verlies bij kinderen

Een dierbaar iemand verliezen is een ingrijpende gebeurtenis, zeker als je nog jong bent. Voeg naar nog Corona en toe en voor velen onder ons, ook onze kinderen, krijgt rouw opeens een andere invulling. We moeten rouwen vanop 1.5 meter afstand. Elkaar vasthouden om te troosten zit er niet in. Hoe moeten kinderen daar mee omgaan?

https://tzonnekindcentrum.webinargeek.com/rouw-en-verlies-bij-kinderen?cst=channel

Webinar

Rouw en verlies bij kinderen

Deel deze pagina